Volvo Forums - Volvo Enthusiast Forum - Volvo Community - Volvo Repair - Reply to Topic
Volvo Versatility Volvo V40, V50, V70 and V90

Thread: 2000 V70 hydro-kinetic cluth problem Reply to Thread
Title:
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now



In order to be able to post messages on the Volvo Forums - Volvo Enthusiast Forum - Volvo Community - Volvo Repair forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
09-07-2009 06:03 PM
qubix maybe it's some sensor in the clutch, or the cable between the sensor and the clutch? I've had similar problems in a ford i've had some time ago. Just disconnected the cable and BANG problem solved, but sometimes engine died on low revs when it went below -15 deg. C.
05-28-2008 04:25 AM
xxMAXIMxx
2000 V70 hydro-kinetic cluth problem

I'm really confused what is going on with my car. I'm an owner of 2000 Volvo V70 2,4. (Automatic transmission). Transmission has broken and service computer says it's Hydro-kinetic cluth's fault. For now car is in the service for 3 months (!!!) and ALL possible IN-gearbox parts has ben repalced (not only cluth).

Generally car is working, and you can drive for 20-30 kilometers, and than that "orange arrow" appear on the main display and the car switches to service mode (which means it drive on 3-rd gear ALL time). Than if u have service computer you can reset car's main computer and drive another 20-30 kilometers.

I thought it's main computer's fault, i replaced it, the issue is still on.... I have no words for it. Service man can't stand this issue anymore, and they have no idea what to repair/replace. i'm depressed because i have no car for 3 months now.

If any of you guys had an issue like that give me a shout here.

Best regards.
Max

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome