Volvo Forums - Volvo Enthusiast Forum - Volvo Community - Volvo Repair - Reply to Topic
Volvo 100 and 200 series Volvo 140, 160, 240 and 260

Thread: 240 only when tail lights on brake lights will not work Reply to Thread
Title:
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now



In order to be able to post messages on the Volvo Forums - Volvo Enthusiast Forum - Volvo Community - Volvo Repair forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
07-14-2012 11:38 PM
Benedict Oh, I found out why the use plastic headlamps instead of glass like in Europe. Because of U.S. DOT. The plastic lens give a glow of light to reflect on our roadsigns where overseas they have lighted roadsigns and the lamps do not glow but shoot a direct ray of light. ;(
07-14-2012 11:32 PM
Benedict Yes, I replaced the back light circuit board. It was bad.
12-31-2010 11:49 AM
57Horses I have a similar problem. What did you find out?
06-11-2010 06:51 AM
Benedict Need to check your tail light and back brake bulb sockets. Clean or replace both. This will fix your problem. If your bulbs blow and break you have water setting in the lens. After years of baking in the sun the plastic cracks then water gets in and sits inside of light housing. When you step on the brakes water hits the hot bulb causing the bulb to break and blow. The SWISS need to start using GLASS instead of plastic. But they would not sell as many parts if they did. . .
06-06-2010 05:18 PM
Benedict
240 only when tail lights on brake lights will not work

All 3 brakes lights on my 1993, 240 work in the day time. When I turn my tail lights on at night only the top middle one works and the other two do not come on. What could I check?

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome