Volvo Forums - Volvo Enthusiast Forum - Volvo Community - Volvo Repair banner

1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter #1
1987 Volvo 740GLE

THe problem is I have no spark. I tested a few things to see what the problem could be. I replaced the Fuel Pump Relay as many said it could be possible that was the problem. I have tested the coil 1K ohm book said .6-.9 Secondary was exactly within range. tested for a flickering light at the coil it just got dimmer. Haven't tested much else yet have more tests to do but found the distributer plug to be strange.

Ignition Off

Between the black line and the positive battery terminal there is continuity.

Between the Red line and the positive Battery terminal there is -5.8V The red is acting as ground.

Ignition On

8.11V from red

.27V From Blue

Black and blue Gave 3.18V

Black and Blue gave .01v

Red is third cable blue is middle or second and black is first or ground.


What do you think is the problem. I'm also looking for an in depth way to test the hall effect sensor.
Thanks,
Zyan
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter #3
Yah I have checked this out. that was one of my first thoughts because I had heard a dim light instead of flashing on the coil to ground could be a sign of a bad Power Control or whatever names are used for that. So i pulled one from a wrecked car and swapped it out no luck. I also noticed that the tach doesn't jump at all when the car starts which I learned is a sign of bad Distributer Hall Effect Sensor. The results from testing the distributer harness leads me to believe it is something in there because the numbers aren't coming out right... So not sure I could have just gotten another bad one from a wrecked car.. want to explore all possibilities before I spend to much money. Thanks.
 
1 - 3 of 3 Posts
Top