V70 will not run after running for a little while - Volvo Forums - Volvo Enthusiast Forum - Volvo Community - Volvo Repair
Volvo Maintenance and Repairs Professionals and home enthusiasts can share Volvo repair knowledge here

User Tag List

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 2 (permalink) Old 12-13-2010 Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 1
V70 will not run after running for a little while

Hi, I'm new here and I'm hoping that you guys and gals can help me with a problem I'm having with my volvo v70. First off, the volvo has been sitting for aout 2 yrs since the problem happened so I might have forgotten some things.

Well the problem I am having is that the volvo starts up and runs great. Idles good too. But after driving it for about ~10-20 min it boggs down and shut's down. If I try to start it back up it will start then shut down real quick. The only way to keep it running is too keep it reved up. I belive that we took it to an autozone and had them run a test on it. It came up with two sensors, the MAP and MAF sensors. Now i've searched but could not find out if any of my symptoms are related to either of these sensors. Also there is thick smoke that comes out of the exhaust. Beyond what is acceptable.

So what do you guy's think? Any info is helpful.

Thx Rich
V70Wagon is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 12-15-2010
Moderator
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 42
These symptoms could be related to either sensor. If you're just thinking about replacing parts to see which fixes it, start with the MAP sensor, also called boost pressure sensor. Otherwise, you could probably take it to a dealer or independent shop and get it diagnosed and not have to waste money throwing parts at it that may not fix it. Let a shop diagnose it then replace the part yourself. Both of these parts are very easy to replace.
rfilori is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Volvo Forums - Volvo Enthusiast Forum - Volvo Community - Volvo Repair forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
89 Turbo Wagon intermitently running rich turbodave2 Volvo 700, 800 and 900 series 5 05-06-2011 11:02 PM
1999 xc70 running rough..... 99xc70 Volvo Cross Country and SUV 1 11-09-2010 05:11 PM
97 850 running rough in colder weather soyer38301 Volvo 700, 800 and 900 series 4 01-27-2010 10:34 AM
Volvo V70 T5 running problem T5MAN Volvo Versatility 0 01-26-2010 03:08 PM
Non Running Classic Volvos bigtimesuperstar Volvo Classics 4 12-02-2009 11:33 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome